Daniel Ricciardo első Forma-1-es futamgyőzelmét még 2014-ben aratta a Red Bull-lal, de a 2016-os Német Nagydíjon elért 2. helyét ünnepelte először egy motorversenyző honfitársától ellesett fogással, a cipőből pezsgőzéssel.

A „shoey” gyorsan népszerű lett, az ausztrál aztán még jó néhányszor ismételt, sőt, időnként dobogós versenytársait és az interjút készítő hírességeket – Mark Webbert, Gerard Butlert, Patrick Stewartot – is megkínálta.

„Ez vagyok én, ilyen vagyok” – mondta a szokásáról a Rolling Stone magazinnak. „Mielőtt bekerültem, nem tudtam, hogy mennyire üzleties, formális és szigorú az F1 világa, nagyon merevnek tűnt, távol állt a személyiségemtől. De amikor kezdtem magamra találni a sportágban, a környezetemben, úgy voltam vele, hogy mókázzunk egy kicsit!”

„Nem gondoltam, hogy ekkora siker lesz a shoey, azt hittem, mindenki csodabogárnak néz majd miatta.”

Bár tavaly és – ha lesz szezon – valószínűleg idén se lesz rá alkalma, a 30 éves ausztrál elmondta, az eddigieken túl kiket kínálna meg szívesen a „lábszafttal” megbolondított pezsgővel:

„Ami a versenyzőket illeti, Lewis (Hamilton) az, mert ő a legfinomkodóbb. És Vettelt. Őket mondanám, mert mindketten nagyon higiénikus embernek tűnnek.”