Míg a csapatnál tavaly bemutatkozott Charles Leclerc-re a Ferrari már karácsony előtt hosszabbított egészen 2024-ig, a Scuderiánál 2015 óta versenyző Sebastian Vettel szerződése idén kifut.

Bár nem vehető biztosra, hogy marad a négyszeres világbajnok, a Ferrarinál ő az első számú jelölt, hamarosan megkezdik a tárgyalásokat is, valószínű, hogy 2021-ben is vörösben folytatja Vettel.

„Jól érzem magam Sebbel. Úgy vélem, hogy megfelelő egyensúlyt találtunk a viszonyunkban. Innen meg egyszerűen versenyeznem kell. A döntés a Ferrarié, én pedig tiszteletben tartom majd. Hozzáteszem, az én koromban amúgy is nagyon sokat tanulhatok még a csapattársaktól” – mondta az Il Resto del Carlinónak a 22 éves monacói.

Leclerc-t kortársa, a Red Bull-os Max Verstappen megjegyzéséről is megkérdezték – a monacói szerint sem isten a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton: „Maxnak igaza van, senki sem legyőzhetetlen. Még Lewis sem, még ha nagyszerű bajnok is.”

A kérdésre, hogy irigyel-e valamit Hamiltontól, így felelt:

„Egyértelműen sokkal tapasztaltabb nálam. 2007 óta a Forma-1-ben van, míg én csak 2018 óta vagyok itt. Hamilton sokkal teljesebb versenyző. Meg kell tanulnom, hogyan kezeljem jobban a gumikat a futamokon. Lewis fenomenális ebben.”