Míg 2019-ben a Ferrari dominált az előszezoni tesztelésen, az olasz csapat az eddigi négy napon nem mutatott sokat, a tempó tekintetében csak a középmezőnyben vannak.

Már a múlt héten felvetődött, hogy a maranellói alakulat szándékosan letekert motorral megy, a Mercedes is utalt erre az első háromnapos tesztet követő összefoglalójában, és ugyanezt mondja a címvédő alakulat főnöke, Toto Wolff is.

„Láthatjuk, hogy mire képes a Ferrari-motor az Alfa Romeóban és a Haasban. A Ferrari csúcssebessége messze elmarad ettől. Valószínűleg még egy egész másodperc van az autójukban” – nyilatkozta az Auto Bildnek szerdán.

F1: A Ferrari tagadja a motortrükközést 1

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto tegnap reagált is a mercis felvetésre, azt mondta, a bajnokoknál tévednek.

„Tényleg úgy nézhet ki, hogy ezt csináljuk, a Mercedesnél úgy vélik, tudják, de nem így van. Mi csak önmagunkra koncentrálunk, igyekszünk kiismerni az autót, összevetjük az adatokat a gyári számításokkal. Az első hét az autó megismeréséről, feltérképezéséről szólt. Ez a hét egy kicsit más, elkezdtük a beállításokkal való munkát, az optimalizálást, és a hét későbbi szakaszában a teljesítményre is rámegyünk.”

A kérdésre, hogy miért annyira más a programjuk idén, mint 2019-ben, Binotto így felelt:

„Mert mindig igyekszünk javulni. Tavaly elkövettünk pár hibát, főleg a megbízhatósági tesztelést és az autó működésének kiismerését illetően. Új még a csapat, fontos, hogy fejlődjünk, ebbe pedig beletartozik az is, hogy tanulunk a múlt hibáiból, alkalmazkodunk. De nem játszadozunk vagy ilyesmi.”