Noha a tesztek eredményeiből – a csapatok programjainak különbözősége miatt – általában nem érdemes levonni komolyabb következtetéseket, Barcelonában azért kiszúrtak már ezt-azt a hozzáértők.

A köridők a tesztelés első hetén valóban másodlagosak, de azért több szakértő is megjegyezte, hogy a Ferrari mozgása nem tűnik olyan jónak a kanyarokban, mint a Mercedesé és a Red Bullé. Ezzel párhuzamosan a Ferrari az eredménylistán sem került az első helyek közelébe.

Mattia Binotto csapatfőnök pénteken kimondta, hogy a riválisok egyelőre a Ferrari előtt járnak. “Nem vagyok annyira optimista, mint tavaly ilyenkor. Úgy gondolom, hogy a pontosan természetesen nem ismert üzemanyagszinteket és motormódokat is figyelembe véve az ellenfeleink jelenleg gyorsabbak nálunk” – jelentette ki.

“Nehéz megmondani, mennyivel gyorsabbak, a következő napokban összesítjük az adatokat. Hogy aggódunk-e? Igen, az elég nyugtalanító, amikor nem vagy olyan gyors, mint szeretnél.”

“Nagyon fontos ez a három nap, mert legalább sok adatot gyűjtöttünk, így tisztult a kép és jobban értjük a helyzetünket. Ami ennél is fontosabb, hogy a helyes irányba kezdjük fejleszteni az autót.”

“Hosszú szezon áll előttünk, lesz időnk végül felzárkózni. De várjuk meg a következő hetet és Ausztráliát, hogy valós képet kapjunk az autó teljesítményéről.”

A Ferrarinak már komoly műszaki problémája is volt, Sebastian Vettel alatt péntek délelőtt megállt az autó, motort kellett benne cserélni. Binotto szerint a Ferrari egyelőre meg sem próbált igazán gyors köröket futni, az autó viszont nem változik sokat a második hétre.