A Red Bull idén, második hondás évében a világbajnoki címért való küzdelmet tűzte ki célul, az új autótól, az RB16-ostól azt várják, hogy rögtön az szezon elejétől versenyképes legyen.

Max Verstappen az első tesztnapon, szerdán elképesztő 168 kört tett meg a Red Bull-lal, végül a 4. helyen zárt a két Mercedes-versenyző és a Racing Point-os Sergio Perez mögött.

„Az autó mindenütt gyors, ami jó. A megbízhatóság pedig még jobbnak tűnik, szóval minden nagyon pozitív. Azt hiszem, hogy nap volt ez. A kasztni nagyon jól, összhangban működik a motorral, pontosan ezt szerettük volna látni. Ez volt a legfontosabb. Most már csak ki kell ismernünk az autót, majd meglátjuk, mire leszünk képesek” – nyilatkozta a nap végén a holland, hozzátéve, hogy a Merci kettős elsőségével nem foglalkozik.

F1: Verstappentől tart a Mercedes 1

„Az nem érdekel minket. Mi csak önmagunkkal foglalkozunk, arra koncentrálunk, hol, miben fejlődhetünk. Az volt a fő, hogy hozzuk a köröket és kipróbáljunk különböző dolgokat. Ezt is tettük ma.”

A zsinórban hat kettős bajnoki címet szerző Mercedes főnöke, Toto Wolff szerdán egyértelműen a Red Bullt nevezte meg fő ellenfélként az idei évre:

„Úgy gondolom, hogy a Red Bull lesz. Max idén a legfiatalabb világbajnok lehet, ha győz, a Red Bull és Helmut (Marko, motorsportfőnök) biztosan nagy hangsúlyt helyez majd erre. Nagy dolog lenne ez számukra, szóval szerintem a Red Bull koncentrál majd leginkább 2020-ra.”