A Forma-1-ből 2018 végén kiszállt kétszeres világbajnok Fernando Alonso deklarált célja, hogy az F1-es monacói (2006, 2007) és a Le Mans-i 24 óráson aratott (2018, 2019) győzelmei mellé behúzza az USA legendás formaautó-versenyét, az Indy 500-at is, hogy ezzel – Graham Hill után a történelemben másodikként – megszerezze az autóversenyzés ún. hármas koronáját.

Alonso 2017-ben a McLaren, a Honda és az Andretti együttműködésében próbálkozott először, versenyképesen is ment, ám végül – ahogy akkoriban az F1-ben megszokhatta – motorhiba miatt kiesett. Tavaly a McLaren saját projektjében futott neki újra, de katasztrofálisan alakult a kísérlet, a felkészületlen csapattal kvalifikálnia sem sikerült.

Újabb csapat mondott nemet Alonsónak 1

Miután tavaly nyáron – világbajnoki címmel – lezárta a toyotás WEC-programját, idén januárban pedig igen tisztességes szerepléssel a Dakar-ralit is kipipálta, Alonso újra szeretne nekifutni a május végi Indy 500-nak.

A McLaren idén már teljes értékű csapattal szerepel az amerikai szériában, ám a spanyol nem olyan rég végleg szakított a wokingi márkával. Egy darabig úgy tűnt, hogy az Andretti Autosport adhat neki autót az idei évre, ám a motorpartner Honda vétózott, Tokióban a mai napig nem bocsátották meg Alonsónak a 2015-17-es kritikákat, panaszokat.

Újabb csapat mondott nemet Alonsónak 2

A McLarennel tavaly csúfos kudarcot vallottak

A 38 éves spanyolnak a másik Indycar-motorszállító, a Chevrolet egyik partnerénél kellene helyet találnia, de nem alakul jól a dolog, most például az Ed Carpenter Racing mondott neki nemet, tudósít az NBC.

A csapat a szezonban két autót futtat, az Indy 500-ra azonban már vállaltak egy harmadikat is, abba Conor Daly ül majd, így náluk nincs hely és lehetőség.

„Nem áll módunkban háromnál több autót indítani. Kétautós csapat vagyunk. Ha májusra kétszeresére növelnénk a csapatot, azzal senki sem járna jól” – mondta a főnök Ed Carpenter az NBC-nek.

Természetesen vannak még más Chevy-csapatok is, de ha versenyképes alakulatokról van szó, rögtön szűkebb a kör, az élmenő Penske-nél pedig szintén telt ház van, az alapvetően háromautós alakulat az Indy 500-ra negyedik autót is indít, de abba a brazil legenda Helio Castroneves ül majd.