Az új autón a legszembetűnőbb változtatás a módosított festés: a papajasárga alap maradt, a kék azonban világosabb árnyalatúra változott, és az autó más részeire költözött. Emellett az autó orra is vékonyabbnak tűnik a tavalyinál.

“Ez egy fontos pillanat az egész csapat számára” – fogalmazott Andreas Seidl csapatfőnök. “Tegnap este, több hónapnyi kemény munka után a McLarennél dolgozó nők és férfiak láthatták először az MCL35-öst, mielőtt ma bemutattuk a világnak.”

F1: Új festés, vékonyabb orr – itt az új McLaren 1

“A csapat minden tagja rengeteg időt és energiát áldozott erre az autóra, hogy az előszezoni tesztelés első napjára készen álljon. Carlosszal és Landóval nagyon pozitív első évet zártunk, idén erre építkezve szeretnénk folytatni utunkat.”

Sainz folyamatosan figyelemmel kísérte az új autón zajló munkálatokat. “Ez mindannyiunk számára nagy nap” – lelkendezett a spanyol. “Nagyon figyeltem az MCL35-ös fejlesztését a télen, pontosan tudom, mennyi energiát és szenvedélyt áldoztunk rá.”

F1: Új festés, vékonyabb orr – itt az új McLaren 2

“Sokan talán csak átmeneti évnek tekintik a 2020-ast a nagy szabályváltozások előtt, de mi a McLarennél megnyomtuk az ‘újraindítás’ gombot Abu-Dzabi után: nagyon keményen dolgoztunk annak érdekében, hogy az autó minden egyes porcikáját tökéletesítsük.”

Norrisnak bejött az új festés. “Az MCL35 nagyon jól néz ki a frissített festéssel, szerintem a rajongóink imádni fogják” – mondta az angol tehetség. “Alig várom, hogy végre kipróbálhassam. Nagyon sok kemény munka és fejlesztés van ebben az autóban, különleges érzés, hogy részt vehettem ebben.”

F1: Új festés, vékonyabb orr – itt az új McLaren 3

“Az újonc évem hihetetlen élmény volt, sokat tanultam a csapattól és Carlostól is. Még nem tűztünk ki célokat erre az évre, de tudjuk, hogy nehéz lesz megőriznünk azt a pozíciót, ahol tavaly végeztünk.”

Nézd meg videón a leleplezést!