Az interneten a mai napig forog, előkerül a 2012-es szezonzáró Brazil Nagydíj közvetítéséből származó állókép, amelyen az autóból kiszállva Fernando Alonso furcsán, mereven bámul valahova. (Lásd lejjebb!)

A közkeletű értelmezés szerint a ferraris spanyolban akkor tudatosult, hogy hiába küzdött mindent beleadva, mégis a futam elején a mezőny végére visszaesett Red Bull-os Sebastian Vettel nyerte a világbajnokságot, de Alonso egy új interjúban elárulta, hogy nem erről volt szó.

„Vannak hazugságok a karrieremet illetően” – mondta az F1 Racingnek. „Amikor kiszálltam az autóból valójában Felipét (Massa, csapattárs) néztem, aki valamiért keservesen sírt. A szerelőkkel és a feleségével volt, én pedig rá vártam, hogy megtudjam, rendben van-e.”

„A sztori szerint sokkot kaptam, elkeseredtem, pedig valójában nem annyira rázott meg (a bajnoki kudarc). Felipét akartam megölelni” – idézte fel a kép kontextusát.

F1: Régi rejtélyt tisztázott Alonso 1

Alonso 2010 és 2014 között öt évet húzott le a Ferrarinál, de bajnoki címet nem sikerült nyernie az olasz csapattal, végül nem a legjobb viszonyban váltak el. A 39 éves versenyző azt mondja, „érzelmileg intenzív” volt a Scuderia pilótájának lenni, de jó szívvel gondol vissza azokra az évekre:

„Tudom, hogy nem nyertünk világbajnoki címet, de keményen küzdöttünk, mindent beleadtunk. Keményen dolgoztunk az eredményekért, az autón kívül pedig nagyszerű élet volt az. Szép időszak volt a maranellói élet. Sok barátom volt, Felipe, Jules (Bianchi), aki akkor az akadémia tagja volt. Péntek esténként a szerelőkkel, mérnökökkel együtt fociztunk.”

„Érzelmileg intenzív időszak volt. A volánnál és az autón kívül is nagyon sokat ad Ferrari-pilótának lenni. Egyszerűen csak néhány ponttal lemaradtunk a bajnoki címről, mert épp a Red Bull-dominancia évei jöttek.”