Mivel a versenyzők többségének 2020-ban jár le a szerződése, sokan jelentős pilótapiaci mozgásokat jósoltak, ám egyre inkább úgy tűnik, a Red Bull-főnök Christian Hornernek lesz igaza, aki azt mondta, nem lesz nagy változás, legalábbis az élcsapatoknál.

A Ferrari már karácsony előtt hosszabbított Charles Leclerc-rel, majd a múlt héten a Red Bull lekötötte az egyik kulcsfigurát, Max Verstappent, aki a legfőbb jelölt lehetett volna Lewis Hamilton pótlására a Mercedesnél.

Az olasz Gazzetta dello Sport arról tudósít, hogy immár a hatszoros világbajnok jövője is tisztázódott, a lap úgy tudja, a 35 éves versenyző újabb két évre leköti magát a Mercedesnél, a tárgyalások hamarosan lezárulnak, aláírhatják az évi 45 millió eurós szerződést.

F1: Hamilton még két évet vállal 1

A hatszoros világbajnokot tavaly év vége felé hírbe hozták a Ferrarival, Sebastian Vettel lehetséges utódjaként emlegették.

„Úgy gondolom, teljesen normális, hogy felmerült Hamilton ferraris átszerződése” – mondta a napokban az olasz csapat korábbi főnöke, a ma a Lamborghini vezérigazgatójaként dolgozó Stefano Domenicali. „De nekem az a benyomásom, hogy a Ferrari teljes mértékben Leclerc-re koncentrál, szóval nem hiszem, hogy egy olyan élversenyzőt szerződtetnek mellé, mint Hamilton.”

Úgy látszik, sem Hamilton, sem a Ferrari nem akarta komolyan a partnerséget, ez pedig jó hír Vettelnek, hiszen ha az angol marad a Mercedesnél, az ő hosszabbítási esélyei is javulnak, ezután talán csak a renault-s Daniel Ricciardo jelenthet rá veszélyt – feltéve persze, hogy a négyszeres világbajnok német maradni akar a Scuderiánál és nem megy más csapathoz – McLaren? – vagy dönt a visszavonulás mellett.