Mivel Lewis Hamilton mercedeses és Sebastian Vettel ferraris szerződése is kifut 2020-ban, hetek óta téma, hogy a hatszoros világbajnok angol 2021-re az olasz csapathoz igazoljon, hogy ott zárja le a pályafutását.

Az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-pilóta, Gerhard Berger megértené, ha Hamilton engedne a Scuderia vonzásának, de az osztrák arra figyelmeztet, hogy nem szabad elkapkodnia a csapatváltást.

“Nincs pilóta, akinek jobban tudnám ajánlani, hogy a Ferrarinál versenyezzen valamikor a karrierje során. Elképesztő élmény. Rám óriási hatással volt, mert imádom a Ferrarit, az olasz mentalitást, a márkát, és szerintem Lewis is imádná. A versenyzők többsége imádja, de az időzítésnek is jónak kell lennie” – nyilatkozta a Guardiannek.

F1: Hamilton ne siessen a Ferrarihoz! 1

“Szerintem mehetne a Ferrarihoz, de csakis azután, hogy minden rekordot megdöntött. Fantasztikus csapat van körülötte, de 2021 előtt ez túl sok lenne. Az ember nem int búcsút a nyerő csapatnak, szóval szerintem nincs itt az ideje az átigazolásnak” – mutatott rá Berger.