Az F1-ben 1991 és 2005 között csapattulajdonosként és -főnökként, azóta tévés szakkommentátorként dolgozó Eddie Jordan újabb, egészen vad feltételezéssel toldotta meg a Lewis Hamiltont a Ferrarihoz kötő találgatásokat.

“Ez lenne a megfelelő idő Lewisnak a Ferrarihoz való átszerződésre. A pályafutása végéhez közelít, de szeretne hét vagy még több világbajnoki címet szerezni. De leginkább amiatt gondolom, hogy a Ferrarihoz megy majd, mert Toto Wolff (mercedeses) szerződése is lejár a jövő év végén. Ő pedig tudja, hogy a Mercedes hosszú távú Forma-1-es jövője bizonytalan. Ami azt illeti, Lewis is többször felhozta Toto szerződését, ami elég szokatlan egy F1-es pilótától” – magyarázta Jordan.

“Lewis csak akkor menne a Ferrarihoz, ha ott valaki meg tudná óvni őt attól, hogy Charles Leclerc fölébe kerekedjen – szóval Toto is menne a Ferrarihoz.”

“A Ferrarinál hiányzik egy olyan ember, aki irányt mutat a csapatnak a struktúrát, a stratégiát illetően. Toto tisztában van ezzel. A vérében van a versenyzés, és szeretné, ha a Ferrari is felkerülne a CV-jére”

“Nekem meggyőződésem, hogy 2021-re Lewis Hamilton a Ferrarihoz megy, és vele együtt Toto is, mert ahogy mondtam, Lewis nem akar védtelen maradni, így viszont kiegyenlíthetné az esélyeket.”

F1: Vad jóslat Hamiltonról és a Ferrariról 1

“Hogy kell-e a Ferrarinak két első számú pilóta? Nem, de Leclerc-t nem fogják elengedni. Vettel 2020 végén visszavonul. A Red Bullhoz nem mehet vissza, mert ott elkenné a száját Verstappen. Mondjuk ha a Mercedes úgy dönt, hogy maradnak az F1-ben, Vettel talán mehetne oda, ő lenne a vigaszdíj Lewis elvesztése után.”

“Leclerc-nek pedig hatalmas eredméy lenne, ha esetleg megverné Lewist ugyanazzal az autóval – megvan benne a potenciál, hogy az F1 nagyjai közé kerüljön.”

Jordan ugyan csak egy a számos F1-es szakértő, kommentátor, kibic közül, de szavainak súlyt ad, hogy 2012-ben mindenki előtt állt elő az akkor elképzelhetetlennek tűnő állítással, miszerint a mclarenes Hamilton 2013-tól a Mercedesnél folytatja majd…