A múlt héten röppent fel a pletyka, miszerint reális esély van arra, hogy a Mercedes 2020 után magára hagyja gyári csapatát, legfeljebb motorszállítóként marad a sportágban.

A Brazil Nagydíj hétvégéjére már potenciális vásárlókat is emlegetett a média, egyikük a korábban a Force Indiát megszerezni igyekvő, de kudarcot valló orosz milliárdos, Dmitrij Mazepin, a másikuk az amerikai motorsport doyenje, a nemrég a teljes Indycar-szériát és az indianapolisi versenypályát is megvásárló Roger Penske.

Utóbbi mostanra határozottan cáfolt: “Ez egyáltalán nem igaz, így van épp elég dolgom” – mondta a 82 éves legenda.

Hogy mi lesz a Mercedesszel? Egyelőre nem világos, hivatalosan nincs szó kiszállási vagy eladási szándékról, de az anyacég Daimler vezetését idén átvett, az F1-ért állítólag nem rajongó Ola Kallenius így is, úgy is értelmezhető nyilatkozatot tett a zsinórban hatodik konstruktőri és egyéni világbajnoki címek megszerzése után.

“Ami a Forma-1-et illeti, véleményem szerint egymás után hat bajnoki cím megszerzése – ami történelmi teljesítmény – alapján ez a tevékenységünk behozta az árát a marketing és a márkastratégia szempontjából” – mondta a cégvezér.