A 2019-es Forma-1-es szezonban rendre tévutakon járó Haas megvillant a Brazil Nagydíj időmérő edzésén: mindkét autójával eljutott a Q3-ig a kannapolisi gárda, amire utoljára a májusi Spanyol Nagydíjon volt példa. Charles Leclerc büntetését is beleszámítva Romain Grosjean a hetedik, Kevin Magnussen pedig a kilencedik rajtkockából indulhat vasárnap. A páros a pontszerzéssel szemez, de nem biztosak abban, hogy össze is jön.

„Briliáns munkát végzett a csapat, egészen hihetetlen, hogy mindkét autónk ott volt a Q3-ban! Holnap másképpen alakulhatnak a dolgok, de nem számít, a mai nap örömmámorából veszünk lendületet” – nyilatkozta Grosjean, aki a Q1 végén még egy valamilyen oknál fogva frusztrált, káromkodásokkal teletűzdelt rádióüzenettel hívta fel magára a figyelmet. „Biztos voltam abban, hogy a 11. hely körül leszünk majd, de aztán a Q2 nagyon jól sikerült, és a Q3-ban sem voltunk túlságosan rosszak. Csupán két századdal maradtunk el a középmezőny elejétől. Nagyon örülök a csapat miatt, mindenki remekül dolgozott.”

F1: A fellegek felett járnak a Haasnál 1

Kevin Magnussen

„Jó, hogy mindkét autóval újra a Q3-ban voltunk. Úgy néz ki, talán van miért harcolnunk ezen a hétvégén, ez pedig csodás. Nincs okunk arra, hogy csalódottak legyünk. Az autónknak is kedvezett a pálya, valamint a körülmények. Az idei év eléggé hullámzóan alakult, így az nem meglepő, hogy erre képesek vagyunk. Sokkal inkább meglepődnék, ha ugyanezt tudnánk hozni a versenyen. Tisztában vagyunk vele, hogy a gumikezeléssel küszködünk egy kicsit, de természetesen mindent beleadunk” – értékelt Magnussen.