Toto Wolff nem utazik el csapatával a hétvégi Brazil Nagydíjra, ez pedig azt jelenti, hogy hat év után a mostani lesz az első olyan versenyhétvége, amelyen a csapatfőnök nem lesz jelen.

A Mercedes számára nincs is tétje a futamnak: a konstruktőrök között már Japánban bebiztosította a bajnoki címét a csapat, Austinban pedig az is eldőlt, hogy Lewis Hamilton lesz az egyéni világbajnok, Valtteri Bottas pedig a második.

“A Brazil Nagydíj lesz 2013 óta az első verseny, amelyen személyesen nem leszek ott. Miután a konstruktőröknél és a pilótáknál is megszereztük a vb-címet, lehetőségem van arra, hogy Európában más dolgoknak szenteljem az időmet” – fogalmazott Wolff a Mercedes hivatalos futamelőzetesében.

“Nagyszerű, hogy lesz most lehetőségem erre. Biztos vagyok benne, hogy a csapat mind a pályán, mind azon kívül a lehető legjobban képviseli majd a márkát.”

A Mercedes már múlt héten megünnepelte a bajnoki címeket az angliai gyárban. “Ezt a lenyűgöző sikert a csapatunkban dolgozó 1500 nő és férfi tette lehetővé. Ez mindig különleges pillanat, ez az év ráadásul új mércét állított fel a zsinórban hatodik duplázásunkkal.”

“Az új rekord ellenére továbbra is érzem az éhséget a csapatban. Még van két versenyünk az idei szezonból, a csúcson szeretnénk befejezni.”

Wolff 2013 januárja óta a német istálló csapatfőnöke. Sao Paulóban a technikai igazgató, James Allison helyettesíti majd.