2018 végén távozott az F1-ből Fernando Alonso, ám a spanyol szoros kapcsolatban maradt a McLarennel. A kétszeres világbajnok Bahreinben az idei autót is kipróbálhatta korábban, és visszavonulásakor nem tartotta kizártnak, hogy egy napon visszatér a száguldó cirkuszba. A 38 éves pilóta jövő évi versenyprogramjáról nem tudni sokat, az mindenesetre biztos, hogy részt vesz januárban a Dakar-ralin.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója azonban kijelentette, hogy Alonso nem tér vissza hozzájuk sem 2020-ban, sem 2021-ben. A versenyző és a csapat között az idény végén jár le az együttműködésről szóló szerződés.

“Év végén beszélgetni fogunk arról, hogyan nézzen ki, vagy hogyan ne nézzen ki a jövő. Van egy IndyCar-csapatunk, most a hosszútávú-vb (WEC) felé kacsintgatunk. Mika Häkkinennel is szerződésben állunk, aki a márka nagykövete” – árulta el az amerikai szakember a terveket.

F1: A McLaren nem kér Alonsóból és Hamiltonból 1

Fernando Alonso és Zak Brown

“Le fogunk ülni Fernandóval, és megbeszéljük, hogy mit is akar ő, illetve mit szeretnénk mi csinálni” – tette hozzá Brown, aki állítása szerint remek viszonyban van Alonsóval. “Hatalmas tehetségnek tartom. Jó kapcsolatban vagyok vele, és még mindig úgy gondolom, hogy ő a világ egyik leggyorsabb versenyzője, legyen szó bármilyen autóról.”

“A Forma-1-es terveinket a jelenlegi versenyzőinkkel képzeljük el. Ám a többi aktivitásunkat figyelembe véve nyitottak lennénk arra, hogy folytassuk a kapcsolatunkat Fernandóval” – mondta a vezérigazgató.

Felmerült az is, hogy a 2021-es nagy szabályváltozások után, az újra Mercedes-motort használó McLarenhez visszatérhetne Lewis Hamilton. Brown azonban rövidre zárta a témát. “Nem, nem terveztük Lewist leigazolni 2021-ben. Elégedett vagyok a jelenlegi pilótapárosunkkal.”

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!