Charles Leclerc és a Ferrari sorozatban a negyedik rajtelsőségét szerezte idén, miután a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén a monacói több mint négy tizedmásodpercet vert a mercedeses Lewis Hamiltonra, aki kiütötte az első sorból az olaszok másik versenyzőjét, Sebastian Vettelt.

F1: Meglepte a Ferrarit a Mercedes 1

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke

A Mercedes azonban eltérő gumitaktikával vág majd neki a versenynek: mind Hamilton, mind Valtteri Bottas a keményebb, közepes gumikon rajtol, míg a két Ferrarira lágy gumikat szerelnek – az olaszok részéről a csapatfőnök Mattia Binotto elmondta, hogy váratlanul érte őt a rivális csapat húzása.

„Meglepett minket a gumiválasztásuk” – ismerte el az időmérőt követően. „Természetesen úgy érezzük, hogy a lágy gumikkal tapadásbéli előnyünk lehet a rajtnál. Márpedig holnap a rajt lesz a kulcsa mindennek, de még így is előfordulhat, hogy az ő döntésük a helyes.”

„Az eltérő stratégiák érdekesebbé tehetik a versenyt a nézőknek is, de majd meglátjuk” – jegyezte meg.

A Mercedes vezető stratégája, Andrew Shovlin elárulta, hogy egy egész éjszakányi tervezgetés után döntöttek a közepes gumik mellett. „Kulcsjelentősége lesz annak, hogy a közepeseken rajtolunk” – nyilatkozta a csapat hivatalos Twitter-oldalán Shovlin. „Arra számítunk, hogy ezzel választhatunk majd néhány opció közül a verseny folyamán, ha a Ferrarik vagy a Red Bull mögé kerülünk.”

„Mindannyian lágy gumikon lesznek, így érdekes lesz látni, hogyan sül majd el” – folytatta gondolatait. „Lewis pedig fenomenális munkát végzett, az első rajtsorba juttatva az autót.”