A Szingapúri Nagydíjon a Mercedes csúnyán elszúrta a stratégiát, túl sokáig tartották kint a versenyzőiket, így a Ferrari párosa simán eléjük került, az első etap lassú körözgetése miatt pedig a saját kerékcseréje után Lewis Hamilton a mezőny sűrűjébe esett volna vissza, ha a csapat nem utasítja Valtteri Bottast jelentős lassításra, a mögötte haladók feltartására.

Hamilton és Bottas végül a 4. és 5. lett Sebastian Vettel, Charles Leclerc és a Red Bull-os Max Verstappen mögött.

Szocsiban a címvédő természetesen nem kerülhette el a témát, a kérdésre, hogy szerinte szüksége van-e a csapattársa segítségére a Ferrari elleni küzdelemben, így felelt:

“Nem, szerintem nem. Soha nem ez volt a hozzáállásom. Én magam akarom elvégezni a munkát. Én sosem kértem ilyesmit, és tavaly ilyenkor is borzasztó élmény volt (amikor a Bottas a csapat utasítására átadta a pozícióját – a szerk.), azt kívántam, bárcsak ne kerültem volna abba a helyzetbe. Szerintem nincs szükségem segítségre egy olyan feladatban, amiről tudom, hogy magam is képes vagyok elvégezni – kivéve persze azt, hogy a csapat szintjén minél jobb munkát végezzünk a hétvégén.”

“De pillanatnyilag Valtterivel vagyok versenyben a világbajnokságban, szóval fel sem merül bennem, hogy újra félreálljon. Úgy gondolom, hogy ha a legutóbbi futamon a győzelem lett volna a tét, egészen másképp festett volna az is.”

Hamilton konkrétan kitért Bottas szingapúri lelassítására is.

“Először is: semmi közöm nem volt ehhez. Sem nekem, sem Valtterinek nincs befolyása a stratégiára. És ha megnézzük, a csapat végső soron egy rossz döntést hozott, hiszen a másodikról a hetedik helyre kerültem volna, szóval azt kellett mérlegelni, hogy mi jobb, a hetedik vagy a negyedik hely, ezért természetesen a több pontot érő negyedik és ötödik helyet választották.”

“Nem emlékszem, hogy a futam után beszéltem-e Valtterivel, személyesen még nem beszéltük át a dolgot. A verseny után volt egy rövid csapatmegbeszélés, ott ő felhozta a történteket, de nekem ebben nem sok szerepem van. És szerintem Valtteri is tisztában van vele, hogy nincs szó favorizálásról, nálunk sosem volt ilyen. Senki sem szeretett volna ilyen helyzetbe kerülni, és ezután még jobban igyekszünk, hogy ne is kerüljünk.”