Míg a Ferrari spái és monzai sikere nem volt meglepetés, mindenki arra számított, hogy az erős motor és az alacsony légellenállás kombinációja miatt a vörös autó jól megy majd a kevésbé kanyargós, a leszorítóerőre nem sok hangsúlyt helyező pályákon, a Scuderia szingapúri kettős győzelmére senki sem számított, hiszen a délkelet-ázsiai városállam utcai pályája követelményeiben sokkal közelebb áll a Hungaroringhez, ahol a maranellóiak csúfosan leszerepeltek.

Miután az átgondolatlan/ambíciót nélkülöző stratégiának köszönhetően a Mercedes csak a 4-5. helyen zárt, a címvédő Lewis Hamilton komolyan elkezdett aggódni.

“Úgy gondolom, hogy realista vagyok, jól látom a mostani helyzetünket. A Ferrarinál találtak valami fejlesztést, ami… Bár lehet, hogy egész évben jó autójuk volt, csak nem találták a megfelelő működési tartományt, fene se tudja. De egyértelmű, hogy az autójuk most már mindenütt jól működik. Nehéz lesz megverni őket, főleg, hogy az egyenesekben nagyon gyorsak” – magyarázta az angol.

“Az egyenesekben nem bírunk velük, de korábban is tudtunk már győzni úgy, hogy nem a miénk volt a legerősebb autó, szóval minden azon múlik, hogyan dolgozunk a hétvégéken. Pillanatnyilag a Ferrari mindkét tekintetben nagyon jó, de ha sikerül ügyesebben végezni a dolgunkat, megverhetjük őket.”

A hatodik világbajnoki címe felé haladó Hamilton már az igen egészséges pontelőnyét (65 egység Bottashoz, 96-96 Leclerc-hez és Verstappenhez, 102 Vettelhez képest) is kezdi félteni:

“Ennél jobb munkát kell végeznünk. Az év elején szuperül dolgoztunk, de semmi kétségem, hogy a bajnokságbeli előnyöm elolvadhat. Fel kell kötnünk a gatyát, kurvára össze kell kapni magunkat.”