Pályafutása negyedik Forma-1-es rajtelsőségét szerezte a zűrös végjátékot hozó olaszországi időmérő edzésen Charles Leclerc; a Ferrari monacóija mögött a Mercedes kettőse végzett, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas sorrendben. Az első három helyezettel a korábbi Forma-1-es pilóta, a 2010-es DTM-bajnok Paul di Resta készítette az interjúkat.

Charles Leclerc, Ferrari (1.): „Egészen hihetetlen érzés. Már szerdán is hatalmas volt a közönség, lenyűgöző ennyi embert látni. Örülök a pole-nak, de a vége óriási katyvasz volt, így csak remélni tudtam, hogy elég gyors lesz az utolsó körünk. A tempónk igencsak jónak tűnt idáig a versenyszimulációk folyamán, jobbnak, mint Spában.”

Lewis Hamilton, Mercedes (2.): „Őszintén szólva hálásak lehetünk azért, hogy ennyire elöl tudtunk zárni. Holnap fel kell vennünk a harcot a Ferrarival, a csapat helyzetben van ehhez. Őrületes volt az, ami az időmérőn történt. Mindenki feltartotta a másikat, hogy saját magának kedvező pozíciót harcoljon ki, és emiatt mi is lecsúsztunk a végén.”

Valtteri Bottas, Mercedes (3.): „Meglehetősen balszerencsés voltam a végén, mert a sárga zászló miatt el kellett emelnem a gázt, ennek következtében pedig lemaradtam a pole-ról. Az utolsó csörte pedig egy káosz volt, de az számít igazán, hogy így is elöl végeztünk. Mindig élmény itt lenni, így biztos vagyok benne, hogy élvezni fogom a holnapi napot.”