Fernando Alonso az F1-es visszavonulása óta sem unatkozik: a spanyol megnyerte a hosszútávú vb-t a Toyotával, majd a Dakar-ralin való részvételt tűzte ki célul, szintén a japán márkával. Emellett azonban kötelék fűzi a McLaren istállójához is, akiket meg is látogatott Monzában, az Olasz Nagydíj helyszínén.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés, Aug 24., 2019, időpont: 3:55 (PDT időzóna szerint)

Az újságírók természetesen nem mehettek el Alonso mellett anélkül, hogy ne kérdezzenek rá a visszatérésre. A spanyol ugyanis tavaly úgy jelentette be visszavonulását, hogy a jövőben akár visszatérhet, ha akad megfelelő lehetőség. 2005 és 2006 legjobbja olvasata szerint azonban a körülmények még nem jók. “Még mindig jelen vannak azok a tényezők, melyek miatt elhagytam a sportágat” – mondta.

“A versenyek túl kiszámíthatóak és egyetlen csapat dominál. 2021-től ezek a dolgok talán megváltozhatnak és egy jó lehetőséget teremthetnek” – tette hozzá Alonso, aki 39 éves lesz akkor. A spanyol félig viccesen azt mondta, hogy mindig tárgyal valamelyik csapattal a visszatérésről.

Azonban kissé visszariasztja a rekordhosszú, 22 futamos versenynaptár. “Huszonkét verseny megállás nélkül. Eléggé fárasztó. Öregszem már!” – mondta a spanyol.

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!