Lewis Hamiltonról köztudott, hogy nagy zenerajongó, sőt zugzenész, aki szabadidejében a legnagyobb sztárokkal dolgozik titokban.

Egy friss interjúban a Mercedes angol pilótája hosszabban is mesélt arról, honnan ered nála a zene szeretete:

“Zenével nőttem fel. Apukám egy zenekarban játszott, dobolt. Sok reggae-t hallottam gyerekkoromban, a nagypapám mindig azt hallgatott. A családi összejöveteleken mindig reggae szólt a házban, apukámnak volt egy régi, darabonként összespórolt hifije, ami még ma is megvan. Folyamatosan szóltak az olyan nagy nevek, mint Stevie Wonder, Al Green, Marvin Gaye.”

“Tizenévesen aztán belebolondultam a hip-hopba, és az a mai napig is tart. A zene nekem nem meditációra való vagy ilyesmi, de ettől még az az univerzális nyelv” – magyarázta, hozzátéve, hogy még az sem fontos, hogy értse az általa hallgatott dalok szövegét.

“Most épp egy dán rappert hallgatok, egy szavát se értem, de a zenében az a jó, hogy így is lehet hozzá kapcsolódni. Az egyik kedvenc előadóm Rosalía, egy spanyol énekesnő. Nem értem, mit énekel, nem tudok spanyolul, de így sem szeretném angolul hallani, mert nagyon erőteljes.”

Hamilton a versenyhétvégéken is szinte mindig fejhallgatóval a fején lehet látni, amikor nem az autóban ül.

“Futam előtt is zenét hallgatok. Nem azért, mert szükségem van rá, de szeretem kizárni a pálya felett repkedő gépek, a fényképészek, a szövegelő mérnökök zaját. Sokan használják a zenét a külvilág kizárására, segít koncentrálni. Bizonyos zenék adnak egyfajta nyugalmat.”

“Ha meg fel akar pörögni az ember futás előtt, hallgathat valami keményebbet. Én mondjuk nem igazán hallgatok hardcore cuccokat, kivéve, ha buliba készülök.”