Max Verstappen az esős, kaotikus Német Nagydíjon megszerezte a Red Bull-Honda idei második győzelmét, a lendületben lévő holland nálunk, a Magyar Nagydíjon is hasonló eredményre hajt majd, a nyári szünet előtt behúzna még egy strigulát.

“Szeretem a Hungaroringet, az egyik kedvenc pályám, alig várom, hogy újra ott versenyezzünk. Nagyon technikás pálya, nagyon el kell találni a kanyarokat. Egy kicsit olyan, mintha nagy autóval mennénk egy kis pályán, ugyanis nagyon szűk, de ettől még nem lesz kevésbé élvezetes. A kedvencem a 11-es kanyar, a gyors jobbos, nagyon jó érzés, amikor jól elkapja az ember. Nagyon fontos jól kijönni az utolsó kanyarból, mert az egyenes hosszú, jól kell átvinni a tempót” – magyarázta.

“Budapest gyönyörű város, este pedig mindig akad program. Az egész csapat nagyon várja ezt a futamot. Az év egyik legmelegebb versenye, és általában kedvez nekünk a pálya.”

“A német futam az egyik legőrültebb, legnehezebb versenyem volt, jó volt az élen zárni. Most jön Magyarország, készen állunk, hogy a nyári szünet előtt még egyszer mindent beleadjunk.”

Verstappen eddig négyszer versenyzett a Hungaroringen, legjobb eredménye egy 4. hely még 2015-ből, első, Toro Rossó-s idényéből. 2016-ban és 2017-ben 5. lett nálunk, tavaly nem tudta befejezni a versenyt.