Az utolsó három versenyből kettőt megnyert Max Verstappen, a pontversenyben egyre stabilabban betonozza be harmadik helyét. Valtteri Bottas a második helyen már lőtávolban van, és vannak, akik Lewis Hamilton utolérését sem zárják ki.

A holland versenyző nem igazán hisz a bajnoki esélyekben. “Nem is tudom. Kilométerekkel előttünk járnak a bajnokságban” – vélekedett Verstappen.

“A pontkülönbség több mint két győzelemnyi, és még mindig a Mercedes a domináns csapat. Ma nagyon trükkösek voltak a körülmények, és hát igen, nem az ő napjuk volt.”

A versenyző menedzsere, Raymond Vermeulen ugyanakkor úgy érzi, a Red Bull fejlődése nagyon jól érzékelhető.

“Még mindig kell egy apró lépés” – így Vermeulen. “De Silverstone-ra visszatekintve, ott akár a második hely és a pole pozíció is meglehetett volna, vagyis sokkal közelebb kerültünk.”

“Látható, hogy még a Mercedesnél is lehet pánik egy bokszkiállásnál. Nálunk minden tökéletesen ment, elismerés a csapatnak.”

Amióta Verstappennek jobban megy, elcsendesedtek az esetleges csapatváltásával kapcsolatos pletykák, a menedzser szerint ez nem véletlen. “Mindig azt mondtuk, elégedettek vagyunk, de nyerni akarunk. Nos, most már nyerünk.”

“Tudjuk, hogy milyen fejlesztéseken dolgoznak a Red Bullnál és a Hondánál, nagy magabiztossággal futunk neki az idény második felének. Őszintén hiszem, hogy nagyon erősek leszünk.”