A franciaországi hétvégén látottak alapján egyáltalán nem tűnt úgy, hogy a Haas labdába rúghat Ausztriában, legyen szó akár csak a pontot érő helyezésekről. Ennek ellenére már a hétvége elején meg-megvillantak az amerikaiak, majd az Osztrák Nagydíj kvalifikációján óriási meglepetést okozott Kevin Magnussen – a dán ugyanis az ötödik helyig menetelt.

Igaz, hatalmas szerencséje volt a kannapolisi csapat versenyzőjének, ugyanis épp az ő hibája miatt nem tudott javítani a Q2 végén Daniel Ricciardo. Viszont így is csak a 10. helyről indulhat, mert kapott egy öthelyes rajtbüntetést váltócsere miatt.

„Fogalmam nincs, csak úgy jött” – felelte Magnussen, amikor arról kérdezték, hogyan sikerült összeraknia egy ilyen jó kört. „Összességében örülök is, mert még a büntetéssel együtt is a 10. pozícióból indulhatok. Sajnos a harmadik edzés után elszállt a sebességváltó, muszáj volt kicserélni.”

„A srácok azonban nagyon gyorsan nekiláttak az autónak, sőt, még a garázs másik oldaláról is jöttek segíteni. Így hihetetlenül gyorsan fel tudták készíteni az autót. Igazi csapatmunka volt, örülök ennek” – dicsérte a szerelőket Magnussen.

A pilóta a versenyen szeretné a helyzetből kihozni a maximumot. „Egész hétvégén úgy éreztem, hogy jól működik az autó. Úgy néz ki, ezúttal a gumikat is működésre tudtuk fogni, egyébként teljesen kiszámíthatatlan az egész. Ilyenkor, amikor erőre kap az autó és a gumik is felélednek, meg kell ragadni a lehetőséget, és mindent feltenni erre az egy körre. Ez azért frusztráló, mert a mérnökeink egyáltalán nem hülyék, sőt, kiváló szakemberek.”

„Mindenesetre sok mindent próbálgatunk folyamatosan, aztán egy hétvégén csak működni fog az egyik beállítás, ahogyan a gumik is. Viszont ezzel élni kell, és megpróbálni átmenteni a formát egy másik hétvégére is. Tulajdonképpen mozgó célpontra lövünk minden alkalommal. Ez a legjobb érzés a világon, mikor ilyen eredményt ér el az ember, mint ez. Nagyon örülök, mert nem számítottunk rá” – zárta a mondandóját az ötödik hely kapcsán Magnussen.

Csapattársa, Romain Grosjean épphogy lemaradt a Q3-as szereplésről, a 11. lett.