Hiába a hazai pálya, több mint valószínű, hogy Romain Grosjean nem fogja a szívébe zárni az idei Forma-1-es Francia Nagydíjat, ugyanis a kvalifikáción csak a 17. helyen zárt, miközben tavaly a legjobb tízből indulhatott.

„Nehéz hétvégénk van” – értékelte helyzetét Grosjean az időmérőt követően. „Nem működik jól az autónk, így a tempónk sem valami rózsás. Szenvedünk, mert egyszerűen nehezen értjük meg az autónak a működését, főleg, ami a leszorítóerőt és az egyensúlyt illeti. Az utolsó köröm jónak ígérkezett, de aztán a 9-es kanyarban elúszott az autó hátulja.”

„Egyszerűen nincs magyarázat erre az egészre. Még jobban kell törekedünk arra, hogy megértsük, hogyan lehet jobb az autónk, mert ugyan nagy a forróság, mégsem fogathatjuk a gumikra.”

„Nem tudom” – felelte arra a kérdésre, hogy mire számít a versenyen. „Azt sem tudom igazából, mi az, amit értenünk kell az autó kapcsán.”

„Kevin [Magnussen] új felfüggesztéseket kapott hátulra, én viszont sajnos nem” – árulta el a francia, aki nehezményezi, hogy éppen otthonában nem ő kapta meg az új alkatrészt.

„Igen, azt a körömet jól elszúrták a hazai versenyemre” – tette hozzá azon feltartásos incidens kapcsán, amiben az Alfa Romeo finnje, Kimi Räikkönen, valamint a Renault pilótája, Daniel Ricciardo is érintett volt.