Ahogy közismert, Sebastian Vettel egy erősen vitatott büntetés nem nyerhette meg a Kanadai Nagydíjat, a versenybírók szerint ugyanis a ferraris német veszélyesen tért vissza a pályára az üldöző Lewis Hamilton elé.

A szabályok betűje szerint jogos volt a szankció, ezt rögtön akkor hangsúlyozta a büntetésből profitáló Mercedes főnöke, Toto Wolff, azonban egy későbbi interjúban az osztrák árnyalta az álláspontját, azt mondja, nem örül, hogy büntetésre került sor.

“A stewardok úgy ítélték, hogy a szabályok szerint rendben volt (büntetést adni), de összességében nem örülök a kemény versenyzést akadályozó szabályoknak” – idézte a Speed Week Wolffot.

“Ugyanakkor viszont ha más ítéleteket szeretnénk látni, más szabályokra is van szükség, el kell érnünk, hogy a 2021-es előírások már ne akadályozzák a belemenős versenyzést. Szeretném, ha Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a csapatok és az F1 jogtulajdonosa tárgyalna erről, azonban a biztonságot nem szabad veszélyeztetni.”

“Én úgy gondolom, hogy a nézők szeretnék high-tech gépekkel küzdő gladiátorokként szeretnék látni a versenyzőket, és én is kemény kerék-kerék elleni csatákat szeretnék látni a pályán. A nehéz az ebben, hogy hol húzzuk meg a határt a kemény versenyzés és a dodzsemezés között. Alaposan meg kell vitatnunk, hogy meddig mehetnek el a pilóták” – szögezte le az osztrák.