A Mercedes a 2019-es Forma-1-es idény eddigi összes futamát megnyerte, az első öt versenyen zsinórban kettős győzelmet arattak, ráadásul bár Monacóban nehéz vasárnap délutánjuk volt, Lewis Hamilton ott is győzni tudott, míg Valtteri Bottast a 3. helyen rangsorolták.

A fentiek alapján a hétvégi Kanadai Nagydíjon is a bajnokcsapat a toronymagas favorit – főleg, ha a tervezett új motor is befut –, de a csapatfőnök, Toto Wolff azt mondja, nagy kihívás lesz számukra a hétvége.

“Nagyon sok tekintetben Montreal pontosan ellenkező kihívásokat tartogat, mint Monaco, a Gilles Villeneuve pálya egy gyors versenyhelyszín viszonylag hosszú egyenesekkel és sok előzési lehetőséggel. Viszont Monacóhoz hasonlóan a falak minden hibát keményen megtorolnak, a viszonylag rövid körön pedig nagyon szoros lehet az időmérő. Az elmúlt hat futamon nagyon erősek voltunk a kanyarokban, de az egyenesekben időt veszítettünk (a Ferrarihoz képest)” – magyarázta az osztrák.

“Emiatt hatalmas kihívás lesz számunkra Kanada, hiszen a pálya jellege az ellenfeleink kezére játszhat: sok a hosszú egyenes, viszont kevés a kanyar, ahol visszahozhatnánk az időt” – utalt a Ferrari egyenesbeli fölényére.