A tavaly a Toro Rossónál szépen szereplő Pierre Gasly idén a vártnál előbb került be a nagycsapathoz, hiszen Daniel Ricciardo 2018 nyarán nagy meglepetésre úgy döntött, a Red Bull-os hosszabbítás helyett 2019-től a Renault-nál folytatja.

Gasly előléptetése az eddigi látottak alapján korai volt, a fiatal francia teljesítménye a hétvégéken általában jócskán elmaradt csapattársáétól, Max Verstappenétől, így nem csoda, hogy felmerült a lecserélése.

A Motorsport.com olasz kiadása egyenesen odáig ment, hogy a Red Bull pilótaügyeit is intéző motorsportfőnök, Helmut Marko Monacóban állítólag megkörnyékezte a Gasly utódjául kiszemelt Renault-pilótát, Nico Hülkenberget.

Marko a német Auto Bildnek most kategorikusan cáfolta a spekulációt:

“Ezek a pletykák annyira légből kapottak, hogy nem is akarom kommentálni. Teljes hülyeség, ezt mondtam Gaslynak is, mert felhívott, erről érdeklődött” – szögezte le az osztrák.

Azért persze nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja, a Red Bull múltja pedig azt mutatja, hogy ha Gasly legkésőbb a szezon végéig nem kapja össze magát, komolyan tarthat majd attól, hogy az energiaital-gyártó ejti és mást keres a helyére.