Fernando Alonso határozott célja, hogy megszerezze az autóversenyzés hármas koronáját, azaz a már meglévő Forma-1-es monacói, és a tavaly megszerzett Le Mans-i 24 órás győzelem mellé behúzza az amerikai Indy 500-ast is.

A kétszeres világbajnok spanyol idén a McLaren önálló projektjében futott neki az indianapolisi versenynek, ám csúnya blama lett a dologból, Alonsónak kvalifikálnia sem sikerült a futamra.

A spanyol Soy Motor arról kérdezte Alonsót, hogy jövőre újra nekifut-e a McLarennel az Indynek.

“Nem tudom. Meglátom majd, hogy milyen opciók lesznek. Ha újra nekivágok az Indynek, megvizsgálom a lehetőségeket és a legversenyképesebbet választom majd.”

F1: Alonso a ferraris lehetőségre vár? 1

Alonso a hónap végén újra elindul a Le Mans-i 24 óráson, azzal a versennyel zárul majd a Toyotánál tavaly megkezdett WEC-s szuperszezonja, azt mondja, az Indycarban már nem vállalna teljes évet:

“Ha megint megpróbálkozom Indianapolisszal, csakis arról a futamról lehet szó. A teljes szezon túl nagy kötelezettséget jelent a futamok, a felkészülés miatt. Ha az ember nekivág, akkor a bajnoki címért kell hajtania. Ahhoz viszont nagyon sokat kell szimulátorozni, sokat kell készülni. Sok-sok új pályát kell megtanulni. Ez egyszerűen túl sok.”

A múlt héten röppent fel, hogy a ferraris Sebastian Vettel nem feltétlenül tölti ki 2020-ig szóló szerződését az olasz csapatnál, és mivel Alonso korábban jelezte már, hogy az F1-es visszatérés sem kizárt számára, ám csakis versenyképes lehetőséggel lehetne visszacsábítani, a spanyol Marca már azon spekulál, hogy a maranellóiaknál 2021-14 között versenyző sztár talán Vettel helyére pályázik, ő lehetne az utódja.

Alonso és a Ferrari 2014 őszén nem a legjobb viszonyban vált el, de azóta a márka teljes vezetése lecserélődött, így a múlt talán nem jelentene akadályt.