A Red Bull 2018 végén 12 év együttműködés után búcsút intett a Renault-nak, az idei évtől a Honda erőforrásaival folytatják. Ugyan öt forduló után mindössze két harmadik helyet tudnak felmutatni, és elismerten nem olyan versenyképesek, mint a tavalyi év végén, a főnök egyelőre nem aggódik, elégedett a motorpartnerrel és a haladással.

“Nem vagyunk olyan versenyképesek, mint tavaly év végén, ennek több oka van” – mondta Christian Horner a Speed Weeknek.

“Az egyik ok a merevebb Pirelli-gumik, ez és az új aerodinamikai szabálycsomag nekünk nem jött jól. Az első szárny koncepciójának átalakítása nem egyszerű meló, még idő kell, hogy gyorsuljunk. De a jó úton járunk.”

“A Forma-1 mindig a fejlődésről szól. Folyamatosan javulunk a kasztni tekintetében, a Honda is halad a motorral, a megbízhatóság pedig sokkal jobb az előző évekhez képest” – dicsérte a japán partnert és szúrt oda egyben a Renault-nak.

“De az ellenfeleink sem pihennek. A Ferrari új motort vitt Spanyolországba, a Renault szintén, a Mercedes pedig Kanadára hozza majd a magáét. Az ő munkájukra nincs befolyásunk, de a saját programunkkal elégedettek vagyunk.”

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a szezon előtt öt futamgyőzelmet jósolt a csapatnak, ám miután kiderült, hogy az RB15-ös aerodinamikáját nem igazán találták el, Horner egyszerűen kihúzta ezt a célt a listáról.