A 2017-es, komoly sikerrel kecsegtető, de Honda-motorhiba miatt kieséssel végződő első próbálkozás után Fernando Alonso idén újra nekifut az indianapolisi 500 mérföldes futamnak, de a felkészülés igen keservesen zajlik.

Kedd délután a McLaren-Chevrolet rejtélyes elektronikai hiba miatt nem futott, a probléma aztán szerdán is előjött, végül baleset zárta idő előtt a munkát. Alonso a harmadik kanyar kijáratánál érintette a külső falat, majd a nagy lendület miatt a belső belső falnak csapódott, ahonnan “visszapattant” a pályára, hogy végül egy harmadik becsapódás után a külső SAFER-korlát mellett állapodjon meg.

Bár a kétszeres F1-világbajnok nem sérült meg, az autó alaposan összetört, ráadásul motorból is újat kell beszerelni, mert a Chevy blokk is sérült.

“Az én hibám volt, túlbecsültem a tapadást a 3-as kanyarban. Elnézést kérek a srácoktól, akiknek jó sok munkát adtam ezzel! Megtanultam a leckét” – írta a Twitteren.

“Mindig pozitív vagyok. Erősebben térünk vissza! A csapat azon dolgozik, hogy holnapra minden készen álljon. Én is készen állok. Nem félek. Holnap újra gyorsak leszünk!” – mondta Alonso, aki a monacói F1-es és a Le Mans-i 24 óráson elért győzelmek mellé akarja begyűjteni az Indy 500-ast, hogy megszerezze az autóversenyzés ún. hármas koronáját. Graham Hill után ő lehetne a második, aki ezt eléri.