A Honda F1-es főnöke, Jamamoto Maszasi szerint a japánok megtették az első fontos lépést: megelőzték a Renault-t, immár a franciáké a legkevésbé meggyőző motor a sorozatban.

“A Red Bull és a Toro Rosso segítségével jelenleg jobban állunk, mint a Renault” – mondta Jamamoto. “De azt nem hinném, hogy messze előttük lennénk.”

A Honda éppen ezért keményen dolgozik, a következő fejlesztés nyáron érkezik. “Növelnünk kell a teljesítményt, miközben a megbízhatóságot a jelenlegi szinten tartjuk.”

“Ez rengeteg fejlesztési munkát követel, de enélkül nehéz lenne felzárkózni. A Honda számára mindig a győzelem a cél. Eddig a teljesítmény és a megbízhatóság kiegyensúlyozásán dolgoztunk, most itt az ideje, hogy növeljük a teljesítményt.”

A Renault-nál közben úgy érzik, a motorral nincs komoly gond. “A motorral többé-kevésbé visszatértünk arra a szintre, ahol az év elején voltunk” – utalt a Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul a barcelonai új specifikációval bevezetett megbízhatósági fejlesztésekre.

“Szóval a megbízhatóságot orvosoltuk, a teljesítmény rendben van, de közép- és hosszú távon valamit másképp kell csinálnunk. Amit jelenleg teszünk, azzal nem csökkentjük az élcsapatokkal szembeni hátrányunkat.”