A Mercedes a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjon zsinórban ötödik kettős győzelmét aratta idén, ilyen erősen soha nem kezdett még csapat szezont a Forma-1 történetében, és ha Monacóban is hasonló eredmény születik, azzal új abszolút rekordot állítanak majd be, mert a sportág 70 éve alatt eddig még egyetlen konstruktőr sem hozott egymás után hat kettős győzelmet.

“Először is, úgy gondolom, hogy alázatosnak kell maradnunk, nem szabad elszállnunk. Öt nagyszerű szereplésünk, öt kettős győzelmünk volt, de semmit sem vehetünk biztosra. Nem csak mondogatjuk ezt, tényleg így is gondolkodunk. A következő két hét nagy kihívás lesz számunkra” – kezdte az értékelést a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.

“Az elmúlt években nem mentünk jól Monacóban, ne feledjük, milyen erős volt ott tavaly Ricciardo (a Red Bull-lal), külön ligában játszottak. Haladjunk csak lépésenként! A következő hétvége papíron nehéznek ígérkezik. Ez persze nagyon izgalmas is számunkra, bárcsak már holnap ott lehetnénk! Majd meglátjuk, mi lesz a hatodik versenyen.”

F1: Nem drukkolhat maguk ellen a Merci-főnök 1

Az öt kettős győzelem nagyszerű a Mercedes számára, a hatos rekord pedig még jobb lenne, de azt még maga Wolff is elismeri, hogy a Forma-1-nek már kevésbé tesz jót az uralmuk.

“Nem először kapom meg ezt a kérdést, de elég kényelmetlen helyzetben vagyok. Vagy nem is, elég egyértelmű a helyzetem, hiszen az a dolgunk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Folyamatosan magasabbra tesszük a lécet, csapatként igyekszünk minden nap, minden évben még jobbak lenni. A télen is voltak gondjaink, de összekapaszkodtunk, ezért hatalmas örömet jelent számunkra az eredmény, természetesen személyesen nekem is.”

“Másrészt persze, ha nem a Mercedes irányából, hanem rajongóként nézem, akkor változatosságot, kiszámíthatatlanságot szeretnék; rajongóként, nézőként megértem, hogy a Forma-1-nek változatosságra lenne szüksége. De nekünk nem lehet ez a célunk. És nem is szerencsés, ha elhisszük, hogy a vízen járunk, mert abból biztosan pofára esés lesz a következő hétvégén.”