Hiába tűnt a téli tesztelés idején a Ferrari a 2019-es szezon favoritjának, négy forduló után a Mercedes négy kettős győzelemmel máris 74 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot, míg a Scuderia összesen három harmadik helyet hozott, egyet az ifjonc Charles Leclerc-rel, kettőt Sebastian Vettellel.

Sokak szerint már most eldőlt a konstruktőri világbajnokság és egyéniben is csak az lehet a kérdés, hogy Valtteri Bottas húz-e egy “Rosberget” vagy sem, azaz megveri-e a címvédő Lewis Hamiltont.

Nem így gondolja azonban az egykori Benetton-, McLaren- és Ferrari-pilóta Gerhard Berger, az osztrák szerint még igenis nyitott a vébé:

“Nem, szerintem nincs vége. A Ferrari még nem aknázta ki a potenciálját és a Red Bulltól is sokat várhatunk még” – mondta a Speed Weeknek az osztrák, majd elég egyértelmű jóslatot tett a végeredményt illetően. “Én a Ferrarira fogadnék.”

Fogadni persze lehet, de a Mercedes idei formája és az elmúlt öt évben zsinórban begyűjtött bajnoki címek miatt 2019-ben is ők számítanak az első számú favoritnak.

“Nem a Mercedes teszi tönkre a bajnokságot, a csapat egyszerűen ragyogó munkát végez, viszont a szabályok miatt szinte lehetetlen a felzárkózás a többiek számára” – mondta a Merci-dominanciáról Berger.