A bajnoki címvédő Mercedes álomszerűen kezdte a 2019-es Forma-1-es idényt, a csapat zsinórban négy kettős győzelmet hozott, máris 74 pontos előnyt építettek ki a téli tesztelésen a favoritnak látszó Ferrarival szemben.

Hiába azonban a jelentős fór, a csapatfőnök Toto Wolff “szkeptikus” a saját teljesítményüket illetően, a téli előzmények alapján pedig kimondottan tart a Ferraritól a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

“Következik Barcelona, ahol az ellenfelünk megdöbbentően gyors volt” – kezdte az osztrák.

“A jó idénykezdés ellenére továbbra is szkeptikusan állunk a teljesítményünkhöz és tudjuk, hogy több területen is javulnunk kell. Kemény versenyre számítunk a hétvégén, mind a riválisok ellen, mind a saját pilótáink között. Továbbra is teljesen nyitott az idény, a legkevésbé sem bízzuk el magunkat.”

“A téli tesztelés után senki sem gondolta volna, hogy sorozatban négy kettős győzelmet hoz a Mercedes, de most mégis itt vagyunk, 173 pontot szereztünk az első négy futamon, ami elsősorban a csapat minden egyes tagjának kemény munkáját dicséri.”

“Az eredmények elég egyértelmű képet festenek, de az igazság az, hogy a kép hamis, túl jó színben tüntet fel minket. Az első négy hétvégén hullámzott a teljesítményünk. Ausztráliában és Kínában tényleg a miénk volt a leggyorsabb autó, de Bahreinben csak a megbízhatóságunknak köszönhetően győztünk, a tempót tekintve hátrányban voltunk, és bár Azerbajdzsánban rendben volt a tempónk, nem voltunk képesek igazán ellépni az ellenfelektől. Szóval cseppet sem bíztuk el magunkat, tudjuk, hogy az állás nem tükrözi igazán az idei erőviszonyokat” – magyarázta Wolff.