Ugyan a tempója ezúttal nem volt rossz, összességében pocsék hétvégéje volt a Red Bull-os Pierre Gaslynak Bakuban. A franciát a második szabadedzésen elkövetett hiba – a szúrópróbaszerű mérlegelés kihagyása – miatt a verseny rajtjára a bokszutcába száműzték, és bár az időmérőn ennek ellenére is részt vett, utólag onnan is diszkvalifikálták, mert az RB15-ös átlépte az engedélyezett 100 kg/órás üzemanyag-átfolyási limitet. A hab a tortán, hogy Gasly végül a futamon felzárkózott a többi élmenőhöz, ám nem lett meg a 6. hely, mert műszaki hiba miatt félre kellett állnia.

Az időmérős kizárásról a csapatfőnök, Christian Horner árult el érdekes részletet: Gaslynak elképesztően kicsi, hajszálnyi eltérés miatt kellett bűnhődnie:

“Az átfolyásmérőnél időnként akad egy kis oszcilláció, Pierre-nek volt egy jó köre, amelyen szélárnyékot kapott az egyik Racing Pointtól, az utolsó fokozatban teljesen ki tudta húzatni az autót, de a rezonancia miatt a szenzor néha ki-kilengett a limiten túlra valami 0,02 grammal. Szóval a teljesítmény tekintetében ez semmit sem jelentett, de az FIA zéró toleranciát alkalmaz.” – idézte a RaceFans.net.

“Utána aztán módosítottunk is a szoftveren, amiért újabb büntetést kapott, ugyanis már a parc fermé alatt nyúltunk az autóhoz” – tette hozzá.