A Red Bull 2019-ben új fejezetet nyitott, a Renault erőforrásairól – az eddig látott megbízhatóság alapján helyesen – a Hondáéira váltottak, a motorsportfőnök, Helmut Marko pedig arról beszélt a szezon előtt, hogy idén öt futamot nyerhetnek majd.

A Honda-motor alapvetően jól teljesít a Red Bullnál, ám a csapatnál pont az eddigi erősségük, a jó kasztni hiányzik idén, a múlt vasárnapi harmadik forduló, a Kínai Nagydíj után a csapatfőnök, Christian Horner törölte is az öt győzelemre vonatkozó célkitűzést:

“Köztudott, hogy Helmut nagy optimista” – mondta mosolyogva Horner. “Az igazság az, hogy nincs konkrét cél a győzelmek számát illetően. A cél az, hogy csökkentsük a lemaradásunkat az élmenőkhöz képest.”

A Red Bull Ausztráliában egy 3. helyet hozott Max Verstappennel, de miután a Ferrari valamelyest magára talált, a csapat nem tűnik dobogóesélyesnek, Bahreinben egy 4. és egy 8., Sanghajban egy 4. és egy 6. hely jött össze.

“Pillanatnyilag a pontszerzés a maximum számunkra” – ismerte el Verstappen a futam után a holland Ziggo Sportnak.

A kínai versenynek azért volt egy halvány pozitívuma: bár a tempóját tekintve továbbra is nagy lemaradásban van, a pozíciót illetően a homo novus, Pierre Gasly hozta az elvárhatót a 6. helyével.

“Azt hiszem, már simább hétvégét láthattunk Pierre-től, bár még mindig nem érzi magát elég komfortosan. Már dolgozik azon, hogy az autó karakteréhez igazítsa a stílusát, látható is a haladás. A futamon elhozta a leggyorsabb kört is, remélhetőleg ez egy kis önbizalmat ad neki” – mondta Horner a franciáról.

F1: A Red Bullnál nem számolnak futamgyőzelmekkel 1