A Red Bull a Bahreini Nagydíjon nem volt igazán versenyképes, a Ferrari és a Mercedes helyett a középmezőny elejéhez voltak közelebb, ám a Kínai Nagydíj előtt a csapatfőnök, Christian Horner elárulta, hogy hibás szenzorok miatt mindkét autón rossz beállításokat alkalmaztak, Sanghajban viszont már nem lesz ilyen gondjuk.

Max Verstappen jó tempót is villantott pénteken, a holland a mercedeses Valtteri Bottas és a ferraris Sebastian Vettel mögött a harmadik lett, mindkét élcsapat pilótái valódi ellenfélként is említették a Red Bullt a nap végén, ezzel együtt a versenyző nem volt elégedett.

“A gumik elég gyengék, a lágyabb keverékek nagyon kopnak. Szóval nem volt jó vezetni, csak a gumikat kell babusgatni” – mondta a brit Sky Sportsnak, majd megerősítette főnöke korábbi szavait.

“Igen, természetesen nagy kérdés volt a teljesítmény, de azt hiszem, bízhatunk benne, hogy ha sikerül megoldanunk a beállítási problémát, akkor sokkal jobbak lehetünk, szerintem ez már ma is látszott, nem volt rossz napunk.”

Az első két fordulóban gyengén szereplő Pierre Gasly ezt a hétvégét sem kezdte túl acélosan, Verstappentől majdnem egy másodperccel elmaradva a 10. volt a második edzésen.

“Mindig jobb eredményt szeretnék, de összességében elégedett vagyok a mai programmal. Úgy gondolom, hogy jó irányt találtunk, Max bizonyította, hogy van potenciál az autóban. A két edzésen nagyon sok mindent teszteltünk, a lehető legtöbb fejlesztési munkát igyekszünk elvégezni, most jöhet az elemzés. A második edzésen volt egy húzós pillanatom a harmadik szektorban a gyors körömön, szóval az időm nem reprezentatív. Holnapra a beállításaimra kell koncentrálni” – nyilatkozta a francia.