Bár a Mercedes két forduló után közel tökéletes mérleggel vezeti a világbajnokságot, két kettős győzelemnek és egy leggyorsabb körért járó pluszpontnak köszönhetően 87 ponttal állnak az élen, a csapatfőnök, Toto Wolff kimondottan tart a hétvégi Kínai Nagydíjtól, úgy véli ugyanis, hogy a Ferrari sokkal erősebb lehet náluk Sanghajban.

“Ha sikerül tartaniuk az eddig látott teljesítményt, akkor egy olyan motorközpontú pályán, mint a sanghaji, egyértelműen ők a favoritok, ugyanis a köridőelőny még a bahreininél is nagyobb lehet. Nem is a légellenállásról van szó, a számításaink szerint az talán egy tized különbséget jelent. A motorerőről van szó, a bahreini futamon látott szintet még emésztenünk kell” – mondta az osztrák a Crash.netnek.

“A barcelonai teszteken látottak alapján azt vártuk, hogy erősek lesznek Melbourne-ben, szóval inkább Melbourne jelentett meglepetést, nem Bahrein. Ott nagyon erősek voltak, az egyenesen mutatott teljesítményük hihetetlen. Az időmérőn szerintem csak az egyenesekben öt tizedet adtak nekünk. Ezzel nehéz lesz versenybe szállni, de hozzá kell ehhez szoknunk, mert én úgy vélem, Melbourne volt a kivétel.”

Wolff hozzátette, hogy bár mind a kasztni, mind a motor területén igyekeznek fejleszteni, az előbbinél még van játéktér, de az erőforrás kapcsán egyelőre inkább csak vakargatják a fejüket, nem értik a Ferrari ugrását:

“A kasztninál folyamatos a fejlesztés, igyekszünk a lehető legtöbbet hozni, de a motorszabályok mostanra elég kiérleltek, egyre kisebb előrelépéseket lehet hozni. Ezredmásodpercekről van szó a fejlesztési lépcsők között, a szezonok között egy-két tizedről, de az ilyen ugrások nagyon szokatlanok.”