Fernando Alonso tavaly év végén elbúcsúzott a Forma-1-től, hogy más kihívásokra koncentrálhasson. A 37 éves spanyol idén befejezi a WEC szuperszezonját a Toyotával, májusban pedig újra elindul az Indy 500-ason, hogy a már meglévő F1-es monacói és a tavaly a Le Mans-i 24 óráson begyűjtött győzelem mellé behúzza a “hármas korona” harmadik ágát, de hogy mi lesz azután?

“Pillanatnyilag Spára, Indianapolisra és Le Mans-ra koncentrálok, júliusig nem foglalkozom a jövőmmel” – mondta, de azt is meglebegtette, hogy a ralizás felé fordulhat.

“Most, hogy már megnyertem a Le Mans-i 24 órást, győztem Daytonában, győztem Sebringben és remélhetőleg versenyképes leszek az Indy 500-on is, lehetnek olyan dolgok, ahol talán nem az aszfalt az elsődleges.”

Alonso a múlt héten a Toyota tereprali-csapatával is tesztelt, Dél-Afrikában az idei Dakar-győztes Hiluxot vezette.

A kétszeres világbajnoknak jelenleg határozottan nem hiányzik a Forma-1, annak ellenére, hogy a héten Bahreinben a McLaren – immár versenyképesebbnek tűnő – autójával is tesztelt két napot.

“Jobb bejutni a Q3-ba és hozni néhány pontot (mint nem), de idén egyáltalán nem szeretnék az F1-ben versenyezni. Persze ha Carlos (Sainz) nyer két-három futamot Abu-dzabiig, akkor talán meggondolom…”

Alonso Bahreinben egyébként azt is kijelentette, hogy csakis akkor térne vissza a Forma-1-be 2020-ban, ’21-ben, ha bajnoki esélyes autóba ülhetne.