A Ferrari ifjonca, Charles Leclerc első két versenyhétvégéjén bizonyította, hogy megérdemelte a lehetőséget az olasz csapatnál, főleg Bahreinben remekelt, ahol megcsípte a pole-t és csak a motor meghibásodása miatt nem húzta be első F1-es futamgyőzelmét.

A győzelmet végül megöröklő mercedeses Lewis Hamilton a verseny után nagyon dicsérte a fiatal monacóit, ugyanakkor alig várja, hogy kerék a kerék elleni csatába keveredjenek, mert szeretné ilyen szempontból is kiismerni Leclerc-t.

“Úgy gondolom, bármikor, amikor egy olyan új pilótával keveredünk versenybe, akivel nincs előzetes tapasztalatunk, óvatosan állunk hozzá. Az ember nem tudja, hogyan fog viselkedni az ellenfél, hogy kiszámíthatatlan, esetleg nagyon agresszív lesz-e, hajlamos-e hibázni, ilyesmik. Eddig még nem mértem fel őt, de amennyire látom, nagyon stabil, kiegyensúlyozott versenyzőnek tűnik. Majd az idény során meglátjuk” – mondta az ötszörös világbajnok.

“Egyelőre ugyanúgy állok hozzá, mint Sebastianhoz. Leclerc-rel még nem volt csatánk, de valamikor biztosan megtapasztalom ezt is. Remélhetőleg az idény folyamán lesz jó néhány kerék a kerék ellni küzdelmünk!” – folytatta.