A Forma-1-ből tavaly év végén kiszállt Fernando Alonso nem fordított teljesen hátat a sportágnak, továbbra is a McLaren kötelékébe tartozik, a héten pedig a csapat autójával végez gumitesztelési munkát Bahreinben.

A kétszeres világbajnok a keddi nap végén nyilatkozott is, újra leszögezte, hogy a mostani teszt nem a visszatérés felé vezető első lépés, ugyanakkor azért nem zárta ki, hogy újra a száguldó cirkuszban vezessen:

“Nem, nem erről van szó. A Forma-1-ben még annál is többet értem el, mint amiről valaha álmodtam, és semmit sem bánok. Ha valaha is visszatérek – amit erősen kétlek, ugyanis elég határozott döntést hoztam arról, hogy a karrierem ezen szakaszát lezártam –, akkor csakis úgy, ha lehetőségem lesz a világbajnoki címért küzdeni. Ilyen lehetőségre egyetlen versenyző sem mondana nemet, de a hatodik-hetedik, sőt még a negyedik helyekért folyó küzdelem sem izgat.”

A fentiek alapján szinte biztos, hogy a McLarennél már nem fog versenyezni Alonso, ugyanis érzése szerint sokat javult az autó tavalyhoz képest, a bajnoki esélyektől még nagyon messze vannak:

“A csapat minden területen előrébb lépett. A motor is jobb. Úgy gondolom, hogy a McLaren a középmezőny vezető ereje is lehet.”

2005-2006-ban fiatal pilótaként Alonso zárta le a Schumacher-korszakot, ma, veteránként pedig a hétszeres világbajnok fiával, Mickkel tesztelt egy pályán. Így beszélt a kis Schumiról:

“Úgy gondolom, hogy ki kell használnia ezt a lehetőséget, mert sosem lehet tudni, mikor kap esélyt az ember a Forma-1-ben. Mick idén a Forma-2-re koncentrál, ahol nem lesz könnyű dolga, mert nagyszerű és tapasztalt pilóták vannak ott, de ha ott sikeres lesz, akkor az F1-csapatok is hinni fognak a tehetségében és belépőt kaphat a világbajnokságba.”