Sebastian Vettel ugyan idén nyáron is csak 32. születésnapját ünnepli majd, de a négyszeres világbajnok már játszadozik a visszavonulás gondolatával. A 2007-ben bemutatkozott német azt mondja, jövője nagyban függ attól, milyen szabályok mellett, milyen keretek között zajlik majd 2021-től, amikorra a jogtulajdonos Liberty Media minden területen szeretné megreformálni a sportágat.

“Sok korábbi érték már csak részben van jelen. A Forma-1 mára inkább show és üzlet, mint sport. Talán más sportágakra is igaz ez, de azokban nem szivárog le ennyire erősen a sportolókig, mint itt” – mondta.

“Ha azt mondjuk, az F1 show, akkor meg csináljunk rendes show-t! Szerintem nagyon sok időt és energiát pocsékolunk a drága és semmire sem jó szabályokkal.”

Vettel ferraris szerződése – nem véletlenül – 2020 végén fut ki, és hamarosan látni is fogja, hogy érdemes-e egyáltalán a hosszabbításon gondolkodni:

“Az biztos, hogy idén és jövőre még versenyezni akarok, de nem tudom, hogy utána milyenek lesznek a szabályok. Egyelőre senki sem tudja” – szögezte le, hozzátéve, hogy csak azért nem fog maradni, hogy továbbra is elmondhassa, hogy a Forma-1-ben vezet.