A Ferrari ifjonca, Charles Leclerc a múlt szombaton megszerezte első pole-ját a Bahreini Nagydíj időmérőjén, ám a rajtot egy kicsit elszúrta, időlegesen egészen a 3. helyig esett vissza. A monacói a jobb tempójának köszönhetően gyorsan visszazárkózott vezető csapattársa, Sebastian Vettel mögé, majd a 6. körben meg is előzte őt.

Azt az élő közvetítésben is hallhattuk, hogy Leclerc a csapatrádión jelezte, hogy gyorsabb Vettelnél, az viszont csak utólag derült ki, hogy a bokszutcából arra utasították, várjon még két kört az előzéssel, maradjon Vettel mögött, ám ezt nem tette meg.

“Csak szóltam a csapatnak, aztán volt valami olyasmi válasz, hogy oké, maradj még mögötte két körig, de aztán a következő egyenesen lehetőségem adódott, és sikeres is volt az előzés” – mondta a monacói.

Leclerc-t a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon már egyszer a Vettel mögött maradásra utasították, akkor maradt is a német mögött a leintésig, az 5. helyen ért be.

A fiatal pilóta azt mondja, tisztában van azzal, hogy kockázatos dolog a csapattársat előzni.

“Sosem egyszerű dolog a csapattárssal küzdeni, nagy a kockázat. Úgy gondolom, minden csapatnál, így nálunk is mindig elmondják a futam előtt, hogy oké, mások ellen kísérletezhettek, de a csapattárssal légy óvatos. Ez teljesen rendben van.”

“De az ötödik körben jött a lehetőség, én pedig nem hezitáltam, megpróbálkoztam vele. Örültem, hogy elsőre sikerült, főleg, hogy a rajtom nem volt jó. Szóval elégedett vagyok azzal, ahogy alakult.”

Leclerc az előzés után magabiztosan, szép előnnyel vezette a versenyt, ám motorhiba miatt az utolsó szakaszban lelassult, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is elment mellette a Mercedesszel, végül “csak” a 3. lett.