A téli tesztek idején úgy tűnt, hogy a Ferrari a többiek előtt jár, az olasz csapat idén letaszíthatja a trónról a Mercedest, ám a múlt hétvéi szezonnyitó egészen más képet mutatott: a bajnokcsapat tempója nagyon erős volt, míg a Ferrari még a Red Bull-lal sem bírt, Sebastian Vettel és Charles Leclerc dobogós helyezésre teljesen esélytelenül lett a 4. és 5. Melbourne-ben.

Az egykori Renault-főnök, Flavio Briatore szerint a kezdés azt mutatja, hogy a tifosóknak idén sem lesz oka ünnepelni, a Ferrari nem lehet versenyben a bajnoki címekért:

“Így nehéz lesz. Semmi sem változott tavalyhoz képest. A télen három hónapjuk volt arra, hogy elkészítsék az autót, de a Ferrari még csak közelebb sem tudott kerülni a Mercedeshez” – nyilatkozta az olasz a Radio Capitalnak.

“Ilyen erős Mercedesszel csakis Hamilton és Bottas között folyhat a küzdelem. A legyőzésükhöz a Ferrarinak 8-9 tizedet kellene javulnia. Én azt mondom, hogy folytatódni fog a Mercedes-dominancia.”

“Igen, a melbourne-i atipikus pálya, de ha erős az autó, akkor mindenhol erős. Ha már az első futam után bocsánatot kell kérni, akkor nem lesz könnyű a szezon.”

A kérdésre, hogy miben lehet hátrányban a Ferrari, így felelt Briatore:

“Mindennek jól kell működnie, de jelenleg a versenyzőké helyett a gumik bajnoksága zajlik. A futam annyira a technika körül forog, hogy a közvetítésben is csak azt halljuk, hogy a gumik így, a gumik úgy, és nem azt, hogy gladiátorok csapnak össze egymással.”