Fernando Alonso 2018 nyarán jelentette be, hogy négy – pontosabban akkor még csak három és fél – eredménytelen mclarenes év után a szezon végén elhagyja a Forma-1-et, hogy más kategóriákban keresse a sikereket.

A kétszeres világbajnok azóta megnyerte a “Amerikai Le Mans-ját”, a Daytonai 24 órás futamot, a múlt hétvégén újabb futamgyőzelemmel folytatta toyotás WEC-programját, májusban pedig másodszor is nekifut majd az Indy 500-asnak, melynek megnyerésével az autóversenyzés történetének második pilótája lenne, aki behúzta a monacói F1-es, a Le Mans-i 24 órás és az indianapolisi diadalból álló ún. hármas koronát.

Alonso a múlt hétvégén Sebringben arról beszélt, hogy pillanatnyilag nem izgatja az F1, de egészen 2022-ig adott magának lehetőséget arra, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba.

“Az elmúlt napokban nem igazán követtem a Forma-1-et. Nem is igazán izgat. A tesztelés óta csak a partvonalon vagyok. Az erősorrendre nyilván ugyanúgy kíváncsi vagyok, mint bármelyik rajongó, de az az igazság, hogy ehhez nem kell ott lennem. Most itt vagyok Sebringben 200 ezer emberrel együtt, ezzel foglalkozom.”

“De 2020-tól semmit sem zárok ki. Amikor 2018 végén bejelentettem a kiszállásomat, azért tettem, mert más kihívásokra vágytam. Varázsgömböm nincs, nem tudom, mit hoz a jövő. Ha 2020-ra érdekes tervek születnek a Forma-1-ben, akkor a következő három évben visszatérhetek” – mondta a 37 éves spanyol.