A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon váratlanul simán győzte le a Ferrarit a Red Bull, a csapat úgy érzi, nagyon is versenyképes az új Honda-motorral. Max Verstappen úgy előzte meg Sebastian Vettelt a harmadik helyért, mintha a német egy helyben állna, a Red Bull máris a Mercedest tekinti a legnagyobb ellenfelének.

“Nagyon biztató a jövőre nézve, hogy az egész versenyen egyetlen árva figyelmeztetésünk sem volt a motorral kapcsolatban. A fogyasztástól kezdve a teljesítményen át az akkumulátorig minden végig a zöldben volt” – mondta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

Verstappen a verseny záró szakaszában Lewis Hamiltont is megközelítette, de előzésre nem volt esélye. “Elfogadható szinten tartottuk a Mercedestől való lemaradásunkat.”

“Már nem is nézünk magunk mögé, a Ferrari felé. Számunkra mindig az első hely jelenti a mércét, szóval előre tekintünk.”

“Max nagyon jól kezdte a szezont, az autónkkal teljes mértékben képes lehet harcolni a bajnoki címért. Jó úton halad a csapat, olyan gyorsan kell dolgoznunk a kasztnin, amilyen gyorsan csak tudunk.”