A téli tesztek során a Ferrari volt a domináns erő a szakértők szerint, ám a 2019-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzését Lewis Hamilton nyerte a Mercedes volánja mögött. A Ferrari nem volt egy szinten időmérős tempó tekintetében a Mercedes párosával, az olasz istálló pilótapárosa csak a harmadik helyért küzdhetett Max Verstappennel.

„Az autó jónak tűnt a tesztelés során, és itt is nagyjából, de nem olyan jó még” – mondta a négyszeres világbajnok, aki héttized másodpercet kapott Hamiltontól az időmérőn. „Tegnap nehéz napunk volt, igazán trükkös. Ma egy kicsit jobb a helyzet, de nincs sok időnk mindenfélét kipróbálni az autón. Most ezzel kell beérnünk.”

„Az időmérőn alig lehet változtatni az autón. Legfeljebb azt tudhatjuk meg, hogy hol veszítünk időt. Nem akkora a különbség, mint eddig, de még látható a differencia. Ez meglepett” – mondta Vettel. „Nem erre számítottunk, de hát ez van, a holnapra fókuszálunk és nem a mostani különbséggel foglalkozunk.”

„Nem hiszem, hogy az egyenesekben van gondunk, ott elég gyorsak vagyunk, inkább a kanyarokban veszítünk tempót” – tette hozzá a német.

F1: Rosszabb a Ferrari, mint a teszteken? 1

Csapattársa, Charles Leclerc első ferraris időmérőjén az ötödik helyen végzett. A monacói saját állítása szerint nem hozta ki a maximumot az SF90 kódjelű gépből. „Nem vagyok elégedett magammal, a Q3-ban nem lehettem volna jobb is” – mondta a fiatal pilóta.

„A Q1 és a Q2 jól sikerült. Az első kör az utolsó szakaszban még elment, de a második felfutáson hibáztam, blokkoltak a kerekek az első kanyarban. Kár érte, a legjobb háromba juthattam volna. Az első két helyre nem volt sanszunk, de dolgozunk azon, hogy jobban szerepeljünk” – zárta mondanivalóját Leclerc.