Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, hogy a korábbi évekkel ellentétben az idei szezonban a határait kell majd feszegetnie a csapatának, ha versenyben akarnak lenni a világbajnoki címért. Látván a Ferrari téli teszteken nyújtott formáját a címvédő Mercedesnél, akik a V6-os hibrid korszakban öt egymást követő évben nyerték el az egyéni és konstruktőri trófeát, az eddigi legnehezebb szezonra készülnek.

Az osztrák 2019-ben kiélezettebb csatákra számít, de bízik abban, hogy csapatának sikerül a tavalyi évhez hasonlóan megnyerniük a fejlesztési versenyt legnagyobb riválisával, a Ferrarival szemben.

„Tavaly mindent bele kellett adnunk, hogy végül a csúcsra érhessünk. Az alapján, amit eddig láttunk, az idei év még keményebb lesz” – mondta Wolff. “A határainkat leszünk kénytelenek feszegetni, ami mindannyiunk számára izgalmas szezont eredményezhet. A barcelonai teljesítmény alapján Melbourne-ben igazi küzdelemre számítunk.”

„A Forma-1-es szezon azonban nem csak arról szól, hogy ki a leggyorsabb a teszteket követően, hanem arról is, hogy melyik csapat tud legjobban alkalmazkodni az új szabályokhoz és gumikhoz.”

Wolff azt szeretné, hogy a Mercedes a korábbi évek teljesítményéből inspirálódjon, és a jól sikerült téli felkészülést követően meg tudják ismételni a korábbi években mutatott fantasztikus teljesítményt azért, hogy a sportág történelmében először a 6. egymást követő évben is övék legyen mindkét bajnoki trófea.

„A legjobban alkalmazkodó és legagilisabb csapat fog nyerni idén is” – mondta. „A múltban már megmutattuk, hogy gyorsak és rugalmasak vagyunk, és képesek vagyunk kezelni minden extrém helyzetet. Készen állunk a harcra, és alig várjuk, hogy a Forma-1 őrült hullámvasútja nekilendüljön a 2019-es évnek. Brackley-ben és Brixworth-ben mindenki rengeteget dolgozott az új autón és rendkívül izgatottan várjuk, hogy mire leszünk képesek a pályán Melbourne-ben.”