Fernando Alonso négy küszködős év után 2018 végén búcsút intett a Forma-1-nek, a kétszeres világbajnok spanyol az idei évben más kategóriákban keresi a sikereket.

A spanyol mindvégig hangsúlyozta, hogy nem zárja ki az F1-es visszatérést, spanyol médiában megjelent friss megszólalásában azt is elmondta, milyen ajánlatra nem mondana nemet:

“A Forma-1 mindig is hiányozni fog az embernek, hiszen ezek a világ leggyorsabb autói. Ha lehetőség adódik egy élcsapatán, esély nyílik az győzelemre, arra mindig is igent mond az ember, hiszen az F1-ről van szó” – mondta a jelenleg a McLaren nagyköveteként dolgozó Alonso.

A 37 éves versenyző a nagyköveti szerep mellett később F1-es tesztelést is végez a McLarennél, ám a fő közös projektjük az újabb Indy 500-as indulás, hiszen Alonso a monacói és a tavaly elért Le Mans-i futamgyőzelem mellé szeretné begyűjteni a legendás amerikai versenyt is, hogy meglegyen az ún. hármas korona.

“Idén indulok a fennmaradó WEC-futamokon és a Le Mans-on (a Toyotával), de fejben Indianapolisban vagyok, azt a futamot akarom megnyerni. A hármas korona tagjai közül az lesz a legnehezebb, hiszen én az F1-ben nőttem fel, és ha ott megvan a jó autó, meg lehet nyerni a bajnokságot. Le Mans-ban is jó esélyem volt, hiszen a Toyota autója jobb volt a többiekénél, de Indianapolis egész más lesz” – magyarázta.